13.8 C
София
19 април 2024

Ето защо милионерите влагат парите си в имоти

„90% от милионерите, спечелили сами парите си, са го направили от недвижими имоти. От имоти се печелят повече пари, от който и да е друг клас активи. Умните хора и дори тези, които работят на заплата, инвестират парите си в недвижимости“.

Тези думи са дело на Андрю Карнеги. Един от най-уважавани бизнесмени в САЩ през 19 век, който – след като продава бизнеса си, се превръща в най-богатия човек в света за времето си.

Недвижимите имоти са един от най-бързите и сигурни начини да увеличите състоянието си не само в големите икономики, но и в България.

Ето няколко причини милионерите да инвестират в имоти:

1. Пасивен доход

В случай че притежавате 1, 2 или повече имота, които да отдавате под наем, те ще ви донесат пари. След приспадането на месечните ви разходи за вас ще остане чист месечен пасивен доход.

Имайте предвид, че всички ние имаме 24 часа от деня на разположение. Ето защо, ако успеем да създадем няколко различни пасивни дохода, това би увеличило състоянието ни в бъдеще.

2. Имотите поскъпват

Да, понякога имотите губят част от стойността си. Но в дългосрочен план цените им винаги ще растат.

Какво обаче се случва, ако даден имот е закупен с кредит, а след време този заем се погаси? Точно така – този актив става ваша собственост.

А дали е възможно да купите имот, който да отдавате под наем, а този доход да се ползва за месечните вноски към банката? Да, но или трябва да намерите силно подценен имот, или пък да купите нов имот с добро местоположение с 30-годишен заем.

3. Имаме неограничени опции

Какви опции имаме на капиталовите пазари, след като закупим акциите на дадена компания – да ги продадем или задържим за различен период от време.

Възможностите ни при имотите са различни – можем да ремонтираме и продадем или отдадем под наем (краткосрочно или дългосрочно). Само преди дни ви посочихме повече от 10 опции за инвестициите в имоти. Вижте ги тук.

4. Това е един от най-добрите начини да се защитите от инфлация

Златото, което преди беше смятано за актив-убежище срещу инфлацията, понижава стойността си с около 6% от началото на 2022 г. Същото важи и за основните борсови индикатори, както и криптовалутите.

Оказа се, че през 2022 г. имотите са един от малкото активи, които дори успяват да „победят“ инфлацията. И в случая говорим само и единствено за ръст на цените им. Имайте предвид, че към него можем да добавим и между 4 и 6% годишна доходност от отдаването под наем.

Четете още: Топ 7 на най-търсените комплекси ново строителство в София

5. Парите на другите

Вероятно сте чували този израз. При настоящите рекордно ниски лихви по кредитите, можем да закупим имот с ниска месечна вноска. Или иначе казано, използвайки парите на другите хора, в случая банката.

Редица инвеститори в имоти дори не влагат собствени пари при покупка на имот. Подобен пример ще ви дадем в следващите дни.

Следвайте ни в LinkedIn, Facebook и YouTube

Подобни статии

Последвайте ни

0Феноветекато
0абонатиАбонирам се
- Advertisement -

Последни материали