11.3 C
София
19 април 2024

Кои са най-актуалните проекти ново строителство в Пловдив?

Вторият най-голям град в България – Пловдив, е в центъра на вниманието, както заради предлаганите възможности за работа, така и заради по-спокойния начин на живот от столицата.

Но това не е всичко. Пловдив привлича както инвеститори, така и млади хора и чужденци. Именно благодарение на прииждащите хора градът продължава да се разраства и развива.

Наскоро Пловдив зае четвъртото място в подреждането Най-добра европейска дестинация за 2022 г. на European Best Destinations.

Градът под тепетата е отличен като първенец в категориите “Най-добра културна дестинация в Европа”, “Най-романтична дестинация в Европа” и “Най-добра винена дестинация в Европа”.

Да не забравяме, че Пловдив е най-старото населено място в Европа, както и на шесто в света, с което привлича все повече туристи.

Това създава предпоставки за развитие на силен имотен пазар с възможности за краткосрочно отдаване под наем.

Ето какво казва Илияна Руменова, регионален мениджър на Офис Пловдив в LUXIMMO:

“Изключително щастлива съм да виждам как градът, в който живея, се развива с всяка следваща година. Пловдив е очарователен, Пловдив е романтичен, Пловдив е привлекателен и дава възможност за развитие. Твърдо убедена съм, че нашият град е причина да останем в България, място, на което можем да живеем достатъчно космополитно, но и без прекомерния стрес на другите големи градове; място, на което да се развиваме и да се чувстваме комфортно в правилната градска и бизнес среда.

Офисът ни в Пловдив предлага проекти с изключително добра архитектура и качество. Конкуренцията в строителния бранш доведе до създаване и реализиране на все по–качествени проекти, до оценяване и търсене на решения за „спокоен живот“.

С всеки следващ проект се залага все повече на личния комфорт. В същото време, на пазара има достатъчно избор накъде да се насочим, съобразно критериите и възможностите си.

Практиката ми показва, че Пловдив е многослоен. Той привлича различни групи хора. Тук идват чужденци, които харесват магнетизма на града, тук идват работещи „хоум офис“ млади семейства, идват хора от съседни общини, търсещи препитание в по–големия град, идват студенти. Все по-разпознаваеми стават бизнес и житейските възможности на нашия град, като място, на което можем да реализираме успешно своите лични мечти и бизнес планове. И силно вярвам, че ние от LUXIMMO допринасяме за тази разпознаваемост“.


Днес ще се спрем на няколко нови проекта в Пловдив, към които местните, както и хора от цяла България имат силен интерес:

Впечатляващ комплекс до парк „Отдих и култура“

Проектът е със стратегическо местоположение. Намира се само на 3 минути от парк „Отдих и култура“, но също и в близост до Гребната база и най-големия тенис клуб в Пловдив, разполагащ с 11 корта.

Предлага различни типове апартаменти (от студиа до многостайни) на цени от 950 до 1 120 евро/кв. м.

Сградата е на девет етажа и се намира в близост до хипермаркет, детски център, кафене, аптека, фризьорски салон и др.

Благодарение на по-ниското застрояване в района, сградите с височина 25 метра предлагат и гледка към Родопите.

Жилища в нов и модерен комплекс

Представете си вечери, обгърнати в спокойствие сред зелените площи на комплекса, а следващият работен или учебен ден е само на ръка разстояние времево от Вас…

Да, времето е най-ценният актив, с който разполагаме и трябва да го „харчим“ умно, като работим и живеем в две „вселени“ на 5 минути една от друга.

Комплексът е разположен в южната част на град Пловдив, в кв. Остромила. Той заема площ от 16 000 кв. м и предлага десет жилищни секции.

За общо 208-те апартамента са предвидени 352 паркоместа. Най-малките жители на комплекса ще се радват на озеленени градини с детски площадки.

Стилна сграда до Гребна база

Само месец след стартирането на предварителните продажби, жилищата в сградата са разпродадени на 50%. Проектът се намира в непосредствена близост до Гребната база.

Сградата се състои от 3 жилищни секции, като секция А е на 5 етажа, а в секции В и С са ситуирани апартаменти на две нива тип мезонет.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: УНИКАЛНИ КЪЩИ В БЛИЗОСТ ДО ПЛОВДИВ

Предлага избор между едностайни, двустайни, тристайни и многостайни апартаменти и мезонети от 37 кв. м до 298 кв. м.

Мезонетите разполагат със собствена тераса, която може да бъде превърната в прекрасна градина. 

Бутикова сграда в центъра на града

Малката бутикова сграда ще разполага само с 5 апартамента. Тя е разположена на пешеходно разстояние от артистичния квартал Капана и Mall Markovo Tepe.

Освен че е едно от най-прекрасните места в града, да намерите жилище в този район е като „да търсиш игла в купа сено“.

За продажба са предвидени жилища от 70 до 112 кв. м.

Ново строителство на атрактивна цена

Този ексклузивен жилищен комплекс предизвиква интерес сред пловдивчани заради ниската си цена. Жилища в него са на цени от 830 до 890 евро/кв. м.

Комплексът предлага панорамни гледки, високи тавани, френски прозорци, бърз достъп до всяка точка на града и най-вече до училища, детски градини и супермаркети. Намира се в близост до парк „Отдих и култура“.

БОНУС:

Единственият нов проект в Панагюрище

Ще ви представим и проект в Панагюрище. Намира се срещу най-модерната болница в България – Уни Хоспитал, непосредствено до новоизградения ритейл парк.

Предлага уникална гледка към планината, спокойствие за децата и чист въздух за цялото семейство.

Днес все повече хора се замислят за покупката на втори дом, който да е далеч от забързаното ежедневие. Панагюрище, отстоящ само на 1 час от Пловдив и на 1 час и 30 минути от София, е една идеална опция.

Снимка: Pixabay

Подобни статии

Последвайте ни

0Феноветекато
0абонатиАбонирам се
- Advertisement -

Последни материали