8.3 C
София
26 април 2024

Инвеститорите в недвижими имоти – Робърт Кийосаки

Екипът на PropertyNews.bg стартира нова рубрика. В нея ще ви разказваме за възможностите на пазара на имоти и как инвеститори от различни краища на света трупат състояние от вложенията си.

Започваме с доста известно и познато у нас име – Робърт Кийосаки. Той е предприемач и инвеститор, както и автор на редица книги, сред които Богат татко, беден татко (от англ: Rich Dad Poor Dad).

За себе си Кийосаки казва: „Аз не съм инвеститор в недвижими имоти, аз съм бизнесмен, който използва недвижимите имоти“.

Колко точно имота притежава и каква стратегия използва Кийосаки?

Той притежава няколко имота чрез своите компании, включително офис в Скотсдейл, Аризона, имот в Мауи, жилищен комплекс във Финикс и „няколко“ имота, които отдава под наем.

В допълнение към своите директни инвестиции, Кийосаки разполага и с хиляди имоти чрез други негови компании и тръстове.

Днес той притежава повече от 7 000 имота, включително жилищни и търговски площи.

Както посочихме и в предходен наш материал, притежанието на имоти е най-често срещаният начин да станете милионери.

По данни от доклад на ООН, богатите хора по света притежават повече имоти, отколкото бедните. Богатите хора разполагат поне с по два имота, докато бедните живеят под наем, най-често в жилища, които са собственост на… точно така – богатите.

Кийосаки явно отдавна е разбрал това, тъй като през 2012 г. от материал в сп. Forbes става ясно, че има годишен доход от около 24 млн. долара. А това прави по 2 млн. долара на месец.


Той печели парите си, като купува имота, след което ги ремонтира и препродава (Fix & Flip), или използва стратегията BRRRR, за която писахме преди време. Материалът е достъпен тук.

Първият си имот той купува на 21-годишна възраст. След това бързо започва да изгражда своето имотно портфолио, но не се спри дотук.

Кийосаки не само учи другите хора колко е важно и как да инвестират в имоти. Той го прави както с книгите си, така и с курсове и видео материали.

Първата му книга „Богат татко, беден татко“ е продадена в 32 млн. екземпляра. Останалите му книги са: Четирите потока на парите, Наръчник по инвестиране, Наръчник по забогатяване, Преди да напуснете работа, Увеличете финансовия си IQ, Богато дете, умно дете, Бизнес школа, Конспирацията на богатите и др.

Четете още: Десет стратегии за инвестиции в недвижими имоти

Кийосаки днес не само е автор, предприемач и инвеститор, но и експерт в сферата на личните финанси. Смята се, че състоянието му се оценява на 100 млн. долара.

Известни цитати от Робърт Кийосаки:

„Богатите купуват активи. Бедните и хората от средната класа купуват пасиви, като мислят, че са активи.“

„Повечето хора не осъзнават, че не е важно колко пари изкарваш, а колко пари задържаш.“  


„Истинската реалност е, че богатите не плащат данъци.“


„Бъдете малко алчни. Това е най-доброто лекарство срещу мързел.“

„Единственият реален актив, който притежавате, е вашият ум.“

https://youtube.com/watch?v=zjyZ-a3oro0

Подобни статии

Последвайте ни

0Феноветекато
0абонатиАбонирам се
- Advertisement -

Последни материали