22.3 C
София
16 април 2024

Имот в Кавала или на Тасос – най-доброто решение за лятото

Всеки, посетил Гърция през лятото, се влюбва в южната ни съседка.

Ето защо не е изненада фактът, че само за юни, откогато са последните данни от НСИ, пътуванията на български граждани са над 176 хиляди.

В зависимост от това къде живеете, може да се окаже, че гръцките плажове са по-близо до вас от родните. Освен заради хубавото време, храна и добро обслужване, българите обичаме Гърция и заради историята и разбира се – плажовете.

Но какво ще кажете да разполагате със собствено жилище на метри от пясъка?

Това лято все повече наши сънародници купуват имот в Гърция.

Имоти се придобиват и от граждани на други балкански държави – Сърбия, Румъния, Македония и т.н., които ги ползват както за собствени нужди, така и за отдаване под наем.

Най-популярни сред българите за покупка са имотите в Кавала, който е разположен на около 4 часа от София, както и на остров Тасос.

Кавала

Смята се, че градът е основан през VI век пр. н. е. Днес Кавала е вторият най-голям град в Северна Гърция и се намира срещу остров Тасос.

Туристите посещават най-често Статия град, Акропола, Акведукта Камарес, централния площад Елефтериас и крайбрежната улица.

В близост до Кавала се намират редица курорти, които също са популярни сред българите – близкото селце Пальо, Неа Карвали, Неа Перамос, Неа Ираклица и Керамоти, откъдето също тръгва ферибот към Тасос.

Тасос

Това е нaй-ceвeрният гръцки οcтрoв, рaзпοлoжeн в Егeйcκο мoрe. Haричaт гo Зeлeния οcтрoв зaрaди вeчнοзeлeнитe рacтeния, c кoитο e oбрacъл – иглοлиcтни, ширoκοлиcтни и мacлинoви дървeтa.

Известен е най-вече с невероятните си плажове – Парадайз Бийч, Голдън Бийч, Псили Амос, Марбъл Бийч, както и естествената морска лагуна Гьола.

Имотният пазар в Гърция

Данни от Централната банка на страната сочат, че през 2021 г. цените на новите имоти са се повишили със 7.9%, а старото строителство (имоти на над 5 г.) отчитат ръст от 7%.

През първото тримесечие на 2022 г. се наблюдава поскъпване от съответно 10.3 и 7.4 на сто.

Няколко невероятни предложения  

Мезонет на Тасос

Мезонетът разполага с голяма тераса с барбекю и навес и собствен двор от 760 кв. м. Имотът се намира на около 300 м от морето. Той е с площ от 85 кв. м, но следва да се има предвид, че за Гърция площообразуването е различно от това в България. В него не попадат терасите и верандите.

Апартамент в Орфано

Търсите ли комбинация от лукс и добра инвестиция? Жилищата в комплекс Sirenes са с площ от 29 до 32 кв. м с една спалня, всекидневна с кухня и баня. По-големите имоти са с две спални и са с площ от 45 кв. м.

Четете още: Мечтаете за втори дом на Халкидики? Вижте няколко неустоими и достъпни предложения

Продават се с програма Max Value, от която можете да се възползвате и да постигнете 6% доходност за шестте туристически месеца в Гърция.

Тристаен апартамент в Кавала

А какво ще кажете за тристаен апартамент, реновиран преди месеци в центъра на града? Нещо повече – цената му е само 85 000 евро, срещу които получавате 80 кв. м чиста площ.

Апартамент в Тасос

Emerald Paradise в Скала Рахонио на остров Тасос предлага за продажба 30 луксозни апартамента. Комплексът се намира само на 200 метра от морето. Чистата жилищна площ на жилището е 31 кв. м. Имотът може да бъде отдаван под наем, с цел по-добра доходност на инвестицията.

Апартамент в Орфано

Комплекс Нефели се намира на 200 метра от морето и на 200 метра от централната пешеходна алея с магазини, заведения, аптека и здравен център. За продажба се предлагат 48 луксозни апартамента с модерен дизайн. Те са с площ от 24 до 70 кв. м.

Вижте всичките ни над 2000 обяви за имоти в Гърция

Подобни статии

Последвайте ни

0Феноветекато
0абонатиАбонирам се
- Advertisement -

Последни материали